sâmbătă, 27 februarie 2010

Expozitie (Eveniment) de Fotografie Dalles - 100 expozanti, toti fotografi profesionisti incepatori!

Maine la ora 17.00 in foaierul Universitatii Dalles va fi vernisajul expozitiei noastre! Toti vizitatorii blogului sunt invitati sa participe, sa se minuneze, sa mance un bonbon si sa drinkuiasca un sifon... tot in rime vbesc :((.

joi, 25 februarie 2010

despre scoale de arte si meserii


aceasta postare de fotografii este dedicata lui Vio (colega mea de la Universitatea Dalles Curs de Fotografie 2009-2010) ... sunt fotografii vechi si dragi mie, sus e mama la varsta la care ii straluceau ochii dupa baieti, iar jos sunt bunicii mei cu mama in brate ... cand se scapa inca pe ea (si pe ei)!

voi reveni (cu niste filozofii sau teorii sau pareri sau ce-or fi!) legat de aceste imagini & Vio dar... mai tarziu...

luni, 22 februarie 2010

Expozitie (Eveniment) de Fotografie Dalles - 100 fotografi profesionisti, incepatori!


Pentru cine a dat cu nasul pe aici (prin blog) si nu s-a prins, ii spun eu ca acest blog NU este de fotografie!, acest blog este un "caiet de teme", exercitii date de facut acasa de catre cei 5 "invatatori" de la Cursul de Fotografie Universitatea Dalles. Adica a fost caiet, pentru ca acum ii voi rupe foile colorate si le voi face avioane supersonice din hartie si le voi lansa de la fereastra. Asta pentru ca s-a terminat scoala si asa face oricare elev sanatos la cap.

Aaaa... si pentru ca veni (sau adusei) vorba de avioane. Cursul asta a fost fix ca un zbor cu avionul, cu echipaj: piloti - Feri Vaida si Dinu Lazar - si stuardeze Radu Badoiu, Catalin Savulescu si Luca Achim. Pasageri - 127 de suflete pestrite - care cu valize Samsonite, care cu papornite, care cu mana intr-un loc, "care mai de care mai"! Rolul si rostul echipajului a fost sa ne ia frumusel din fata Universitatii Dalles si sa ne aterizeze in necuprinsul camp al fotografiei (Radu si nu numai, numeste aeroportul asta Lanuldesecara :) ).
Calatoria a fost cu peripetii, unii dintre pasageri au avut rau de inaltime si s-au parasutat din mers, altii au zis ca stapanesc tehnica dematerializarii si ca se pot deplasa si singuri cu puterea gandului si au parasit avionul si acum bat deja campii in asteptarea noastra... Echipajul, ce sa zic, pilotii au vrut sa arunce din mers vreo doi, doispe, douazeci de cursanti... stuardezele ne-au pus babetzele si babetzici si ne-au bagat pe gat cu lingurita portii de fotografie. Cand s-au enervat ne-au dat si cate o tava in cap sau o furculita (macro) in ochi! Stuardeza Catalin a facut-o asta cu furculita :)!
Asa a decurs calatoria... acum ne pregatim de aterizare... Luca ne pune centurile de siguranta... pilotii cer coordonatele de la turnul de control - adica bunul Dumnezeu - fac matanii, incantatii (mai ales dl DL) si joaca in jurul focului dansul fertilitatii - pentru ca toti pasagerii ramasi in avion sa ajunga intregi in Campul Fotografiei. De acolo sunt pe cont propriu, mai ales ca nu ii intampina nimeni :(.
Noi - calatorii - avem emotii, mancam foto pe paine, unii dam la boboci, pe altii ne doare burta (chiar si de ras) si ne uitam increzatori in ochii albastri, limpezi si calzi a lui Feri Vaida cautand confirmarea ca "Da, veti fi si voi fotografi!" ... Intr-o saptamana vom afla!

Cam asta a fost Cursul de Fotografie de la Universitatea Dalles! Am postat intregul meu portofoliu si fotografia de expozitie pentru ca vreau sa fac (contra)reclama acestui demers. Voi, cei care va plimbati prin blogul meu veti hotari daca oamenii astia au facut treaba buna, daca de mine s-a lipit ceva, daca veti vrea sa faceti si voi calatoria asta sau veti fugi de avionul kamikaze ca dracul de tamaie.

Acum fac fotografiile avioane si le arunc pe geam - am mai zis asta, stiu, da-mi place metafora :D!

De maine voi posta fotografii mai putine dar voi scrie mai mult... de maine o sa iau alt avion da aceasta data in calitate de pilot. Compania aeriana e tot Universitatea Dalles, destinatia e tot un fel de lan ... am si copilot ... sunt si multe locuri ... si e low cost flight :D! Dar despre asta cu alta ocazie!

Pana atunci "Cele bune (si foarte bune)"

portret - portofoliu I





peisaj - portofoliu II





exercitii liber alese - portofoliu III











duminică, 21 februarie 2010

ganduri


cam asa arata gandurile mele, nu e haos, e culoare!
si as putea sa va povestesc in continuare ... (cu rime!)
si pt ca veni vorba (in Gandul), uite ce scrie despre noi - Cursul Dalles - invatatori si scolari si despre Cana cu Cirese:
Psiholog trăsnit, s-a apucat la 45 de ani de fotografie .
sa ma supar? mai bine rad si rad si rad!

sâmbătă, 13 februarie 2010

cercelushi, cercelushi, cercelushii mei




incercari tremurande - de emotie si de lipsa trepied - de macro...

joi, 11 februarie 2010

soarta unei fotografii



aceasta fotografie a fost facuta (de mine) la studio, am prelucrat-o cum m-am priceput dupa care m-am deprimat... luca a zis "hai mai ca nu-i compromisa, o repar eu!" si iata ce a iesit dupa vreo 1 h de buchisit la ea, ..., comparati si voi! si poate si comentati!

teo inainte si dupa



si aceasta fotografie este facuta de mine, "prelucrata" de mine si salvata de luca...
ar fi interesant sa comentati diferentele. multumescu-va! (Raducu, pe tine contez!)

marți, 9 februarie 2010

Leavin'


No stress, no stress, no stress
Girl you deserve nothing but the best

No stress, no stress, no stress
Girl you deserve nothing but the best

No stress, no stress, no stress
Girl you deserve nothing but the best

No stress, no stress, no stress
Girl you deserve nothing but the best
sau cand fetele si "fotografu'" se joaca!

vineri, 5 februarie 2010

o alta picata la proba de "miss" portofoliu


chiar daca nu va vedea tiparul, fotografia asta, facuta intr-o dimineata la enisala, m-a facut sa ma simt bineeee .... si inspirata!

joi, 4 februarie 2010

despre stil si eleganta naturala

fotografia pe care o supun atentiei a fost deja desfiintata cu colegialitate de Iulian ( :) ) si pasata rpd de Luca si Catalin, ieri seara la selectarea portofoliului meu, (spre crizarea unor vizitatori, imi fac si d-asta - portofoliu)... deci, poza a picat cu succes, nici macar n-am avut timp sa deschid gura ... astfel, am simtit pe propria piele ca "povestea unei fotografii" o spune ea, nu autorul! Trimiterile la subsol paginii, la * sau la Nota: ... sunt copilarii de incepator in toate cele ale fotografiei.

Eu va rog sa faceti o exceptie, sa cititi povestioara - care nu-i cine stie ce drama - si sa priviti fotografia facuta in toamna la Milano in Pta Domului (galeriile comerciale)... acolo erau multi turisti, multi marocani, multi romani, multi Anonimi, adusi in nedoritul stadiu de "Nimeni" de marea si criminala globalizare. Ei! si-n furnicarul ala pestrit am vazut un Domn! Parea o stafie, atat de elegant, de pedant, de rafinat era, in aspect, in atitudine, in infatisare! M-am apropiat de el. Astepta linistit "ceva" sau poate contempla. Hainele sale erau impecabile de o calitate cam straina mie, pt ca ma imbrac "de pe banda", parul era dat cu briantina, era usor pudrat. M-a dat pe spate! I-am cerut permisiunea sa-i fac o fotografie dar scuzandu-se, m-a refuzat elegant... si italiana lui era alta decat ce se auzea in jur! M-am indepartat si, nefiind o nobila precum era el, i-am "furat" o foto!
Cand m-am uitat seara in fotografii, va spun sincer ca ma asteptam ca cea facuta acelui domn, va fi fara el, stiut fiind ca stafiile nu sunt surprinse de aparatul foto! Ei bine, batranul era, dovada vie ca eleganta nu a disparut ... inca!


Acum dati click pe textul de mai sus! aaa Fotografia este astfel prelucrata incat el sa fie cel "adevarat", banalitatea pestrita cu tonuri de vulgaritate devenind o fresca de secol XXI. ...

marți, 2 februarie 2010

cand te joci ... in pauza de cafea :)


traind pe spinarea ... crocodilului!


sherpalica cel sfios!


puiul de elefant s-a pierdut de ... ma-sa!


pisicutza de mare ... cu pestele in ghiare!


varanul metrosexual ... (foto din 2009 cand era in moda verde)!


hipopotamul somnoros!

seria animalelor intalnite in rezervatia naturala "vulcanii noroiosi" continua... numa' sa am iar chef de prosteala :) ...

scuze fotografilor pen' ca le-am zgariat retina ... :)
profesorii mei sa se uite cu mana la ochi, iar eu voi sta - preventiv - cu dopuri in urechi :)