duminică, 29 august 2010

ceruri


miezul zilei de azi

si amurgul de ieri ...

ps. pt cei care se simt nefericiti, recomand expozitia de la Caminul Artei din str.Biserica Enei ... ... ... ... pana pe 31 august 2010.

marți, 24 august 2010

bucurie,,, pe final?


sunt momente cand esti fericit fara a fi constient de asta! iata unul... si eu l-am uitat, m-a tras de carpa "benetton"( vezi post anteorior) sufletul, .... sunt secunde cand ai ras, s-ai tras, si te-ai bucurat de viata.... sunt clipe cand, cand cunosti un Feri (care-si face socoteli paguboase) s-un Radu (rupt de realitate) ... sunt chestii care-s mai puternice decat aberatia lumii lui basescu si boc.... sa pot sa plec? Tara draga! Tara draga .... dragaaaaaaaaa

duminică, 22 august 2010

photograffiti ....


Sunt admiratoare declarata si imbracata Benetton! zilele trecute mi-am cumparat un T-shirt din colectia lor "photograffiti", achizitie care m-a facut fericita de 2 ori: prima ca e frumos rau!!! si a doua (fericire) ca jocurile mele secrete in PS nu sunt totusi "porcarii" ci sunt un alt mod (din cele infinit de multe posibilitati) de a vedea lucrurile si fotografia!

Uite ca am prins tupeu si am pus pe blog cateva din ideile mele de "textile" pe care mi le-am imaginat pe hainute de mame si copii (1); de adolescente (2); de femei (3) si unisex (4) ... urmeaza colectia "photograffiti" pentru catei si pisici.

Si acum, pentru ca-mi veni vorba,
eu am invatat la scoala de fotografi Dalles multe chestii! dar cel mai important este ca am inceput sa gandesc "fotografia" si, cel putin in momentul acesta, am concluzionat ca Fotografia ca Arta o regasim in:
- Fotografie pe film! cine se mai complica si cu asa ceva? aia muncita cap-coada, unica, irepetabila si perisabila!
- Fotografie conceptuala, fotografia digitala, prelucrata cu toate uneltele PS posibile si nu numai! pana ajunge poster, corp de iluminat, imprimeuri, tapiterii etc.etc. ....

Cam asa vad eu fotografia care tinde spre arta, restul - cea cu detalii in alb si negru - este scoala de meserii (meseria de fotograf!) care te pregateste pentru ceea ce ai putea mai tarziu deveni (vezi cazul Brancusi!).

Sa revin, Benetton e beton! :D

marți, 17 august 2010

aripi regasite prea curand



se spune ca, sufletul isi alege corpul si destinul inainte de o noua intrupare,

se crede ca, isi alege locul, timpul, parintii potriviti si inca o data - destinul,

se spera ca, atunci cand mor - tineri si neprihaniti - copiii, sunt suflete intelepte, iubitoare, perfecte, minunate, care trec prin ultima experienta pamanteana ...
...

eu cred ca este adevarat!
ar fi singura explicatie "decenta" a nenorocirii si singura "scuza" pentru un Dumnezeu crud, care lasa asemenea lucruri sa se intample...

si ...
s
i mai cred ca bebelusii s-au dus la Cer inainte de a fi crestinati pentru ca sufletele lor sunt elevate (evoluate) si sunt deasupra oricarei religii inventate de om. ... daca nu vor avea parte de ritualuri ortodoxe, pacat!
pacat pentru noi, oameni, popi si clopotari... ei au ales asa tocmai pentru ca sunt deasupra ritualurilor si

singura lor preocupare este - acum - sa-si imbratiseze parintii, plini de compasiune, cu aripile lor minunate... imediat regasite.



ps. referitor la ce am scris de curand (imprevizibil rau si bun),
eu - una - astfel ma consolez, in fata unei asemenea grozavii, altfel as innebuni intrebandu-ma:
cine si de ce ramane imprevizibil de crud!?! ... si ieri si azi... maine (miercuri 18 august 2010) la ora 22.00 voi stinge becuri pentru a lasa Lumina lor sa se inalte! S-o faceti si voi!

joi, 12 august 2010

in continuarea temei anterioare... imprevizibilul bun!


anul trecut ma plimbam pe bulevard s-am gasit o poienita, in mijlocul ei o piatra de rau arsa pe soba, c-o surcea in forma de nas si sprancene... piatra ma privea cu un singur ochi si radea strengareste pe-o parte... si am facut primul "portret" :) in calitate de fotograf!
apoi m-am gandit ca e vorba de un semn biblic ... si m-am gandit :|
si-n final m-am prins: era un omulet din lemn, care vroia sa ma imbratiseze si sa ma pupe :)) l-am pupat si eu si l-am luat acasa! cea mai imprevizibila, benefica, emotionanta exprerienta!!!!

asta a fost un preambul,
am revenit pentru ca m-am mai gandit!
este improbabil sa vi sa intample ceva foarte bun din senin! ati avut dreptate sa nu prea scrieti nimic! este chiar aproape imposibil, anonimul viseaza la blonde care umbla in piata de zarzavaturi =))! andreea e o optimista incorigibila, dar pe langa tema, radu a rezonat cu tema desi iubeste veveritele si veronica a gasit o logica in toate!

dar, muncindu-mi mintile pe tema asta, am gasit multe cazuri in care IMPREVIZIBILUL BUN s-a manifestat!

Sa dau tot exemple, nu?, ca si-n scrisul anterior!
Un pui de pisica nou nascut calcat de cineva pe laba, .. Imprevizibil unu! Cineva il ia (un barbat) il duce la o clinica venterinara si-i plateste operatia pt labuta care trebuia amputata si lasa bani de mancare pentru cateva zile. Imprevizibil doi... Clinica o tine (ca era o fetita) inca un timp de mila si cand se decide s-o duca afara... Imprevizibil trei! In ziua cu pricina cineva venit cu catelul la tuns cere "permisiunea" sa ia pisicuta acasa pt.ca este dulce chiar si asa in 3 labe! Ei?
Un mos cersator, senil si lovit de alte boli ale batranetii cunoaste o frumoasa doamna blonda (anonimu'???) care-i acorda toata atentia unui personaj din lumea buna, poftindu-l regulat la masa duminica, facand conversatie si imbratisindu-l la plecare desi mirosea si arata ca dracul! A murit imbratisat!
Un copil infiat... doi copii infiati ...
O viata salvata de un sms sau niste bani depusi intr-un cont, o viata care este si azi desi nu stie de acel gest... al tau, al meu, al nostru ...... aici vreau sa-l amintesc pe colegul Antonio Dumitrescu...

Lista e lunga,,, ca si cea de acum cateva zile, diferenta este ca IMPREVIZIBILUL BUN este si DISCRET! este nestiut, este modest, si .... cea mai tare faza! Imprevizibul bun esti chiar TU cand schimbi soarta cuiva in bine si acela habar n-are! Un catel, un copil, o baba, o floare, o casa, o viata!
Deci,
ma bucur sa va cunosc bai imprevizibilor de buni!
Manuela

PS. Prima parte a postului meu e vrajeala, poienita era in curtea unei cabane, piatra am luat-o de pe o soba si am pus pe ea vreascul ... deci IMAGINATIA MEA ESTE IMPREVIZIBIL DE BUNA! Omuletul din lemn e langa mine acum cand scriu si va pupa si pe voi! :D

Revin cand trece alergia ...

marți, 10 august 2010

imprevizibilul


traiesc de aproape 24 de ore o profunda dilema, sunt atat de preocupata incat muncile gandurilor mele m-au scos din apatie, oboseala, boala (am de vreo 2 saptamani o alergie sau o sinuzita care ma obliga sa respir ca pestele proaspat pe masa de bucatarie) ... nu stiu de unde mi-a venit ideea asta, as numi-o chiar inspiratie, dar m-am pomenit intrebandu-ma "Cum de imprevizibilul este intotdeauna rau!?" Altfel scris, de ce tot ceea ce se intampla pe neasteptate, in viata unora dintre noi aduce o nenorocire? Probabil ca deja ma contraziceti in mintea voastra... ma bucur, va astept s-o faceti si in scris, lasandu-mi comentarii cat de multe si cat mai documentate. Dar pana atunci va intreb:
A plecat cineva de acasa spre piata sau lucru si si-a gasit sfarsitul intr-o statie de tramvai, zdrobit de o masina?
S-a culcat omul linistit cu nevasta lui in pat si in cateva ore a ramas fara casa si fara agoniseala, luate de ape?
A alunecat cineva pe-o ... coaja de banana, sa zic, s-a ramas in carucior o viata?
Un copil s-a jucat pana a cazul de la balcon?
Toate aceste nenorociri au venit din senin, de nicaieri, improbabile si imprevizibile... dar au venit pentru multi dintre cunoscutii nostri si poate unele chiar si pentru noi (poate nu din cele aici amintite)... Nu credem ca noua ni se poate intampla o nenorocire: un bloc cazut in cap, o muscatura de paianjen, un accident stupid la serviciu, nu credem dar nici ei nu au crezut, cei carora li s-a intamplat!
Imprevizibilul este INTOTDEAUNA nenorocit!
Hai acum, astept evenimente "imprevizibile" care au schimbat in bine sau foarte bine viata voastra sau a altora.
Dar,
nu se pun
- realizarile planificate sau dorite;
- castigul la loto (asta e probabilitate, mica, mica da' tot este si mai tre' sa si joci);
- norocul gen: ce noroc ca am mai prins bilet la film;
- minunile ... minunile sunt minuni nu intamplari imprevizibile fericite!
Eu atat am avut de spus ... daca-mi vine vreo idee, revin.