luni, 29 noiembrie 2010

frumoasele culori ale bulgariei, toamna tarziu







fotografiile au fost facute la cap kaliakra, o cetate frumoasa pangarita de comunisti cu niste statui oribile si .... potente.

vineri, 26 noiembrie 2010

brick


in seara aceasta, la cursul de scriere creativa ni s-a dat o tema scurta si mica, s-o rezolvam pe drum pana ajungem acasa...
ne imaginem ca exista un loc, unde se construieste un muzeu al tuturor oamenilor de pe Pamant - in viata.
astfel, fiecare trebuie sa aduca o caramida pe care sa fie concis scris ceva definitoriu, relevant, esential despre sine! in 3 randuri si din 14 litere.
iata caramida mea:

viata mea
e
un joc

am scris-o la semafor, la universitate, stand pe loc la culoarea verde si luandu-mi muuulteeee claxoane... cum nu stiu unii sa se joace, saracii, saracii, saracii !

sâmbătă, 13 noiembrie 2010

Bob - firul de iarba


tema primita vineri la cursul de scriere creativa: Manuela, tu folosesti f multe adjective, ..., scrie despre o fotografie alb negru in care se vede numai un fir de iarba!
asta a iesit:
- Mai avem nevoie si de iarbaaa, mai avem .... ce-avem noi aici? O minge rotunda din piele, colorata si c-am uzata care se rostogoleste prin pajiste spre mine... Salut mingeee, cine esti si cum te cheama, dupa aspect pari genul: cand tinuta pe palme cand luata la picioare si ... hi hi hi, scuza-ma, nu o data pasata!
- Salut ... iarbo! Io-s Manuela si nu-s minge, pe tine cum te cheama.
- Pm, Fir de Iarba! Cum altfel?
- Hai sa fim decenti daca se poate – unu – si doi, iarba e substativ comun si daca te simti anonim naspa de tine, de fapt ... regret pt tine. M-am rostogolit, pm, ma enervezi, am venit pana la tine pentru ca vreau sa te fac vedeta, intr-un spatiu restrans, pentru un scurt timp, dar cum totu-i relativ... in fine, lasa asta. Alege-ti repede un nume, cat te trag eu in poza.
- Bob.
- Hai frateee, cum frateeeee, sa fii fir si sa te cheme Bob?
- Atunci Marley, lui ii place de mine si mie de el ... yet tit thap thap.
- Esti iarba d-aia?
- Uite "d-aia" nu vorbesc eu cu oamenii, puneti repede etichete si trageti concluzii, nu fratee da-s un fir asa mai meloman.
- Bob, bine Bob, uite care-i treaba, iti fac o poza, numai tie, fara snop, fara brazda...
- M-ai ales bine, sunt charismatic, vezi ca profilul nu ma avantajeaza prea tare.
- Done!
- Stai, stai ... apoi ce urmeaza si mai ales mie ce-mi iese?
- Pai, vine iarna o sa mori ... mai bine te inghit si vei mai trai cativa zeci de ani prin mine, ...,daca avem noroc.
- As prefera sa manance pisica ta, cu ea traiesti putin dar bine si ... metafizic sa zic asheaaaaaaaaaaaa.
AAAAAAAAAA
Unde-s??? Manuelooo, nu mi-ai zis ca-s atatea flori, zisesi bezmetica mingiuta ca-s oameni dar eu vad flori si ...
- Taci, sa nu te auda!
- Esti tampita, numai tu ma intelegi, restul se holbeaza la mine ca la o poza proasta facuta de tine. Mi-ai luat culoarea nenorocitooo, si stralucirea si vitalitatea ... uite doamna aia scrie despre mine ca-s un fir de iarba autist, parca eu m-am scos di context, vaco!... uite o fetita cu un fes negru cu gaurele in forma de stele si uite-o pe Dora care respira muscate... plantate pe ghena. Tipa aia nu ma place, scrie ceva de mine... ridica din spranceana... si iar scrie
- Care ma?
- Fata aia cu ochelari, de la fereastra. Lucreaza cu copii si nu ma iubeste pe mine?
- Aaa Rodica, te place. Stai linistit asa scrie ea, tot ce se intampla aici...
- M-am indragostit ... fata aia .... roscatica, dulcica, scumpica, usor peltica ... virginica...
- Stii tu, ca-i virginicaa, le incurci rau, este confidenta Virginiei Wolf ... esti praf frateee!
- Poate putin ars, dar mi-e bine. Uite si doi domni, m-as bucura dac-ar vrea sa scrie si ei despre mine, par genul care nu ma scuipa, nu-mi arunca in cap chistoache si nu beau bere-n Cismigiu. ... Aha Uite si un fir de iarba, seamana mult cu mine... fa-i si lui poza ... poate te socate el pe tine din anomimat, minge colorata si cam uzata. Salut, Mario cum merge cu seria asta? Pot sa fac ceva pentru tine?

luni, 8 noiembrie 2010

Sobolani de Apa - un excelent film de Marius Dan


fragment din cronica artistica, revista Sapanloc:

Nu mai este un secret pentru cititorii rubricii mele ca nu ma omor si nu incurajez - prin cronicile scrise - filmele care, prin bugetul alocat, ar putea fi declarate s.r.l., daca si-ar considera investitia, capital social initial, minim necesar.

Nu-mi place genul de artist onemanshow care se joaca infantil (si nu numai pentru ca are 21 de ani) de-a producatorul, scenaristul, regizorul, pusi in slujba unui personaj principal, interpretat – desigur – chiar de el. Nu-mi convine deloc decorul, nu-mi plac luminile stinse si apoase, scurse albastre, cenusii, maro si violet pe pereti cretosi. Nu-mi place muzica monotona, continua, care nu stie sa taca atunci cand vorbesc personajele si care uita sa-si ridice vocea atunci cand actiunea inoata anapoda printre scene. Dar despre coloana sonora pe de-a-ntregul ei, puteti citi cronica prietenei mele ...... .

Imi displace. Mai mult. Ma revolta faptul ca, au folosit nepermis de multi figuranti, netriati, nemachiati si evident prost sau deloc remunerati.

Nu-mi place scenariul, nu-mi place regia si asta desigur pentru ca nu-mi place actorul principal, care si-a scris partitura pentru a se pune in lumini de oscar facut din branza poleita, tragandu-si dupa el si iubita, intr-u rol feminin grotesc, scarbos si chiar mustacios.

Macar de-ar fi reusit sa ma revolte cu actul sau artistic, as fi gasit loc- printre randuri - si de-un bravo, dar tot ce pot sa spun despre acest film, este faptul ca, nu-i bun de vazut nici in weekend, nici la matineu, nici noapte tarziu intins in pat, presupunand ca ar exista asemenea mobilier in sala de cinema.

Nu pot sa va propun sa vedeti aceasta pelicula, un film in care voi, sau cei ca voi, sunt haituiti prin subterane, sunt maltratati, sunt ucisi prin metode uitat de barbare, sunt aproape invinsi la fiecare 20 de minute. La aproape 20 de minute.

Nu, nu va pot indemna la asa ceva, asa cum nu v-as sfatui nici sa bantuiti prin orase, numai pentru a va procura hrana, nici sa iubiti, nici sa va inmultiti si de fapt, daca n-ar fi prea tarziu, nici sa va nasteti, ratand astfel si ocazia sa muriti.

Deci, nu vizionati acest film, daca sunteti Sobolani de Apa.

In eventualitatea in care sunteti oameni, atunci va recomand excelentul film „Sobolani de Apa”, o terifianta declaratie de razboi aruncata de omenire, sobolanilor urbani din canalele subterane ale Bucurestiului. O intriga ciudata, in care incepi prin a fi dezgustat de neamul rozator si apoi – gratie atat de tanarului, dar atat de polivalent talentatului Marius Dan – aluneci prin labirintul tuturor emotiilor umane, ajungand sa indragesti sobolanii de apa, pana intr-acolo incat sa iti doresti salvarea lor si a sufletelor lor. Recomand vizionarea lui!

ps. ... mai tarziu va spun si care-i treaba cu postul asta.

duminică, 7 noiembrie 2010

traforez litere in vata


dupa cum era si de asteptat, cum vine toamna (uneori si primavara) hop si eu la scolarie (combinatie intre scoala si scule)! unealta nou aleasa este tasta(-tura) si mestesugul "scriere creativa".
vineri am fost la primul curs si am avut niste mici teme (asa ca miniamandinele si minipateurile cu ciuperci) pe care sa ni le plimbam, prin cap, prin pix si in final prin gura.
una dintre ele, spunea asa: trebuie sa scrieti un text cu cat mai multe cuvinte care incep cu "m" si cu "b".
eu am scris o poezie:

Bbbaladda Mmea - de mine

mama, mmmmama
ma ma-ma ma ce ma ma
balbai!

ma ma ba balbai
ca ca caca ca la
bala balamuc.

mo mmor dddde
bu curie,
ca se uita tttoti la mmmi mi mine!

ba ba baabai - ce bbine!
ce de ba ba baieti bububuni
cccu cu cu cu mine

ce-ma ajjjuta ta sa ... sssa
borbbbesc aaaa vovorbesc
ccccorect si bbibibine!

Haiii hai hait ce ce-mi vine
sa ma ba, sa ma ba base ...
sa ma ma ma .. ba ba baaaa

Basesss-cu Bresedinte
Tra trai it ... Bbbbine!

nota: ii multumesc lui damian pt ca mi-a permis sa ilustrez poezia cu fotografia de mai sus (deformata) si domnului presedinte pentru numele ce-l poarta, sursa de inspiratie pentru mine. ... daca s-ar fi numit iliescu sau constantinescu, la ce mi-ar fi folosit? ...

vineri, 5 noiembrie 2010

si eu sunt din romania


am aflat absolut intamplator ca o fotografie facuta de mine la corbu in toamna trecuta cand, tot cu rbd, am avut un fel de workshop la malul marii, ziceam, am aflat ca imaginea mea reprezinta dobrogea, pe mizerabila harta de mai jos.
cei de la let's do it romania! mi-au amintit numele, cu mare onestitate si profesionalism.
ce mult ma bucur! ca am fotografiat, ca m-au selectat pt acest poster, pentru ca am amintiri legate de o frumoasa zi de noiembrie 2009!

joi, 4 noiembrie 2010

noiembrie, invitatie in lanul de secara ....


samanta de secara, speriata de stropii reci de toamna, s-a lasat purtata de vant pana departe, undeva unde isi amintea ea ca-i mereu cald si bine, si soare si soare, c-acolo ziua e zi si noapte e zi si .... a zburat departe pana in nisipurile vamuite din vechime...

apoi a cazut si s-a crezut o scoica alba - abia pleznita - de vlastarul unui deget, cu unghia vopsita ...
sarmana samanta, iar a baut prea mult... 3 stropi reci de toamna, in Lanul de Secara...
(adica in "pa'arelu' da secarica", pt cine nu s-a prins ce-am vrut sa zic)

marți, 2 noiembrie 2010

ce toamna bogata .... la covrigarie!


pe strada mea sunt: o patiserie, o saormerie si o covrigarie, care-si disputa onest clientela, cozile nu-s prea mari dimineata, sunt duduite cochete care-si cumpara pateuri, sunt vanjosi care-si iau saorma de la prima ora si liceeni care se multumesc cu un covrig, probabil pentru a le ramane bani si de tigari. asa-i de ani de zile pe strada mea.
azi de dimineata, am observat ceva, putine fete pofticioase la strudele cu mere, niciun mancacios de lipie umpluta cu de toate si o imensa coada la covrigarie!
am trecut si pe seara, era intuneric afara si ceata deasa, la patiserie se spalau tavi, la saormerie era deschis pentru nimeni, si ... o imensa coada la covrigarie!
asa arata de astazi strada mea, o insiruire de oameni impietriti, un patiser, de oameni impietriti, o vanzatoare de la saormerie, de oameni impietriti ...toti la o imensa coada la covrigarie!

a venit toamna!
ce toamna bogata! in forme si culori, cu pietre cioplite de mana de om, cu bucle si umbre armonios rasucite, cum nu mai vezi decat in cuptorul de la covrigarie!
toamna sau foame sa fie?
si
Multumesc prietenilor Catalina si Marcel pentru ca m-au ajutat sa-mi exprim inspiratia din aceasta seara!

luni, 1 noiembrie 2010

marry, miresica din Southpark


ei da!
n-am putut sa ma potolesc complet, desi am zis ca voi trata in mod serios tema "mirese"!
am intalnit cateva personaje din southpark, bolborosind prin namoale ... candva vi le voi prezenta!
dar cel mai mult mi-a placut marry, cea mai simpatica miresica de la vulcani!
spuneti voi ca nu-i i-re-zis-ti-bi-la!
mi se pare potrivita pentru ..... bogudan! =))