joi, 4 februarie 2010

despre stil si eleganta naturala

fotografia pe care o supun atentiei a fost deja desfiintata cu colegialitate de Iulian ( :) ) si pasata rpd de Luca si Catalin, ieri seara la selectarea portofoliului meu, (spre crizarea unor vizitatori, imi fac si d-asta - portofoliu)... deci, poza a picat cu succes, nici macar n-am avut timp sa deschid gura ... astfel, am simtit pe propria piele ca "povestea unei fotografii" o spune ea, nu autorul! Trimiterile la subsol paginii, la * sau la Nota: ... sunt copilarii de incepator in toate cele ale fotografiei.

Eu va rog sa faceti o exceptie, sa cititi povestioara - care nu-i cine stie ce drama - si sa priviti fotografia facuta in toamna la Milano in Pta Domului (galeriile comerciale)... acolo erau multi turisti, multi marocani, multi romani, multi Anonimi, adusi in nedoritul stadiu de "Nimeni" de marea si criminala globalizare. Ei! si-n furnicarul ala pestrit am vazut un Domn! Parea o stafie, atat de elegant, de pedant, de rafinat era, in aspect, in atitudine, in infatisare! M-am apropiat de el. Astepta linistit "ceva" sau poate contempla. Hainele sale erau impecabile de o calitate cam straina mie, pt ca ma imbrac "de pe banda", parul era dat cu briantina, era usor pudrat. M-a dat pe spate! I-am cerut permisiunea sa-i fac o fotografie dar scuzandu-se, m-a refuzat elegant... si italiana lui era alta decat ce se auzea in jur! M-am indepartat si, nefiind o nobila precum era el, i-am "furat" o foto!
Cand m-am uitat seara in fotografii, va spun sincer ca ma asteptam ca cea facuta acelui domn, va fi fara el, stiut fiind ca stafiile nu sunt surprinse de aparatul foto! Ei bine, batranul era, dovada vie ca eleganta nu a disparut ... inca!


Acum dati click pe textul de mai sus! aaa Fotografia este astfel prelucrata incat el sa fie cel "adevarat", banalitatea pestrita cu tonuri de vulgaritate devenind o fresca de secol XXI. ...

7 comentarii:

  1. Cata eleganta, prestanta, pe mine m-a emotionat.
    poate e o slabiciune a mea , dar ador oamenii care se respecta si nu se pierd in multime.

    RăspundețiȘtergere
  2. exceptionala prezentare, super editare ... Esti in top , ca intotdeauna :-)

    RăspundețiȘtergere
  3. Plina de maiestrie..si povestea si fotografia!

    RăspundețiȘtergere
  4. pt amalia, am facut fotografia layer (deblocand lacatelul), i-am facut acestuia o copie, click dreapta ...duplicate layer ... pe primul layer am pus o masca (stii de la catalin cum), am rupt lantul dintre layer si ea, apoi am prelucrat acelasi layer (fotografia initiala - prima pozitie - dand efecte diferite din filter (unul artistic) pana mi-a placut ce a iesit... apoi m-am mutat pe masca din dreapta lui si am luat pensula din instrumente, am ales de sus grosimea ei s-am inceput sa dau peste batran, astfel incat in zona respectiva a aparut fotografia (layerul) de sub ea... putina migala si gata! totul evident in photoshop... pe care nu-l prea stiu, deci daca am putut eu, poti si tu! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. acu nu tre sa te superi pe mine. eu ma gandeam la acel cadru sa il faci a/n, 2 layer unul mai luminos da nu prea tare unul mai subexpus cu juma de diafragma. din ala luminos pastrezi domnul si restul mai intunecati. ideea e sa nu exagerezi tare diferenta luminos/intunecat. si pune sa vedem ambele imagini.

    iulian
    http://blog.fotografdenunta.ro

    RăspundețiȘtergere
  6. nu m-am suparat colega! da, sugestia ta mi se pare f buna... o sa fac probe.... multam!

    RăspundețiȘtergere