marți, 9 martie 2010

mantra


http://www.charitygift.ro/52/0/0/5/Cursuri.html

Stiti ce deosebeste fundamental rasa umana de animale?
(Nu, nu la asta m-am gandit! Dar si asta !)
Jocul! Odata cu trecerea timpului, omul renunta sa se mai joace, refuza sa se mai joace, se rusineaza sa se mai joace. ... cu foarte putine exceptii, poate fotbalul (daca nu deviaza in afacere) si sportul in general, dansul, hobby-urile. La cea din urma putem include si fotografia! Da, aparatul de facut poze poate fi la fel de distractiv, cum este ghemul de lana pentru pisica, mingiuta pentru catel si balaceala pentru gasca.
Va propun ca incepand de astazi sa modificam pe ici pe colo, prin partile esentiale regulile jocului in fotografie! Va invit sa fotografiati cum vreti voi, ce vreti voi, cu detalii in roz si cu clarul pe bucurie! Cineva deja a invat noul regulament, Dragos Voda! http://vodadragos.blogspot.com/
Si daca tot ne-am decis sa ne distram, hai sa ne simtim si bine! Mult mai bine! Pentru acest lucru va propun proiectul „Fotografie facuta bine!” (numele este provizoriu, poate fi oricand schimbat la propunerea voastra).
Pe scurt, iata ce idee mi-a venit!
Exista un site www.charitygift.ro ... va rog sa-l studiati un pic ... acolo sunt foarte multe organizatii nonprofit care se ingrijesc de copiii bolnavi, de animalutze, de ecosistem etc. Cei care-si vand „marfa” pe acel site – ca si mine http://www.charitygift.ro/52/0/0/5/Cursuri.html – doneaza un procent sau chiar toata suma uneia dintre acele asociatii! Frumos nu? Pai, sa facem si noi? Ce, cum, cand, unde, cine, de ce ??? A?
Ce? ... fotografii! Ne alegem o tema, o fotografiem, respectad regula jocului de mai sus.
Cum? ...adica facem o POZA frumoasa, haioasa, prelucrata si impopotonata .
Cand?... o data pe luna, intr-o sambata sau duminica, stabilim impreuna.
Unde? ... la una dintre organizatiile mai sus amintite, in parc, pe strada, la munte, la mare, la ... Sulina.
Cine? ... noi, absolventii Cursului Foto Dalles 2009-2010 care vrem sa continuam sa fotografiem, luna de luna, sub flamura „Fotografie facuta bine”.
De ce? ... pentru a face bine! Fotografiile noastre - fiecare alege o poza de-a sa din tema respectiva – vor fi postate pe site-ul www.charitygift.ro , la capitolul care se va infiinta special pentru noi „Fotografie de Autor” ... si vor fi puse in vanzare. Vor fi unicat, pretul va fi modic, pentru a se vinde repede, iar banii incasati vor fi donati 100% asociatiei pentru care s-a fotografiat. „Alesul” se va ocupa, pe banii sai, sa tipareasca imaginea in format A4 (eventual la Marcel, ca sa obtinem un pret mai bun) si o va da celor de la Charitygift (prin mine daca vrea) pentru a fi trimisa cumparatorului. Autorul va fi de doua ori fericit, pentru ca a fost „cumparat” si pentru ca a facut o enorma fapta buna cu numai 10 lei (cat costa printul). ... Asta asa foarte pe scurt!
Pentru prima „mobilizare” Lanul de Secara - http://blog.lanuldesecara.ro/ - s-a oferit sa ma ajute si-i multumesc frumos pentru asta. Fotografiile facute la Sulina sub flamura „Fotografie facuta bine.” Vor avea ca beneficiar Asociatia Salvati Dunarea si Delta - www.salvatidelta.ro .
Mai multe detalii voi posta pe blogul meu http://vandidei.blogspot.com/ , pe care-l dedic acestei initiative, pana vom construi impreuna un blog special „Fotografie facuta bine” .
Va multumesc si astept reactiile voastre, sa inceapa joaccccaaaaaa!!!!!
Manuela
PS Corina si Bogdan sunt rugati sa organizeze pe grup aceasta activitate, daca sunt de acord cu ea...

Un comentariu: