marți, 17 august 2010

aripi regasite prea curand



se spune ca, sufletul isi alege corpul si destinul inainte de o noua intrupare,

se crede ca, isi alege locul, timpul, parintii potriviti si inca o data - destinul,

se spera ca, atunci cand mor - tineri si neprihaniti - copiii, sunt suflete intelepte, iubitoare, perfecte, minunate, care trec prin ultima experienta pamanteana ...
...

eu cred ca este adevarat!
ar fi singura explicatie "decenta" a nenorocirii si singura "scuza" pentru un Dumnezeu crud, care lasa asemenea lucruri sa se intample...

si ...
s
i mai cred ca bebelusii s-au dus la Cer inainte de a fi crestinati pentru ca sufletele lor sunt elevate (evoluate) si sunt deasupra oricarei religii inventate de om. ... daca nu vor avea parte de ritualuri ortodoxe, pacat!
pacat pentru noi, oameni, popi si clopotari... ei au ales asa tocmai pentru ca sunt deasupra ritualurilor si

singura lor preocupare este - acum - sa-si imbratiseze parintii, plini de compasiune, cu aripile lor minunate... imediat regasite.



ps. referitor la ce am scris de curand (imprevizibil rau si bun),
eu - una - astfel ma consolez, in fata unei asemenea grozavii, altfel as innebuni intrebandu-ma:
cine si de ce ramane imprevizibil de crud!?! ... si ieri si azi... maine (miercuri 18 august 2010) la ora 22.00 voi stinge becuri pentru a lasa Lumina lor sa se inalte! S-o faceti si voi!

3 comentarii:

  1. foarte potrivita fotografia pentru acest text

    RăspundețiȘtergere
  2. Impresionante fotografii şi dureroasă constatarea că dacă cineva nu este botezat (după reguli făcute de oameni!!!) este tratat diferit la inmormântare, faţă de cei care au trecut prin acest ritual!

    Interesantă din acest punct de vedere este religia musulmană, în care se zice că toţi oamenii se nasc ... musulmani şi ulterior o vor lua pe diverse căi (religioase) sau rămân musulmani. Lor nu le trebuie un botez pentru a fi recunoscuţi de o religie...

    Păcat că de multe ori tradiţia umbreşte crezul adevărat şi simplu până la urmă. Dumnezeu e unul şi asta-i tot. Restul e ... tradiţie!

    RăspundețiȘtergere