joi, 12 august 2010

in continuarea temei anterioare... imprevizibilul bun!


anul trecut ma plimbam pe bulevard s-am gasit o poienita, in mijlocul ei o piatra de rau arsa pe soba, c-o surcea in forma de nas si sprancene... piatra ma privea cu un singur ochi si radea strengareste pe-o parte... si am facut primul "portret" :) in calitate de fotograf!
apoi m-am gandit ca e vorba de un semn biblic ... si m-am gandit :|
si-n final m-am prins: era un omulet din lemn, care vroia sa ma imbratiseze si sa ma pupe :)) l-am pupat si eu si l-am luat acasa! cea mai imprevizibila, benefica, emotionanta exprerienta!!!!

asta a fost un preambul,
am revenit pentru ca m-am mai gandit!
este improbabil sa vi sa intample ceva foarte bun din senin! ati avut dreptate sa nu prea scrieti nimic! este chiar aproape imposibil, anonimul viseaza la blonde care umbla in piata de zarzavaturi =))! andreea e o optimista incorigibila, dar pe langa tema, radu a rezonat cu tema desi iubeste veveritele si veronica a gasit o logica in toate!

dar, muncindu-mi mintile pe tema asta, am gasit multe cazuri in care IMPREVIZIBILUL BUN s-a manifestat!

Sa dau tot exemple, nu?, ca si-n scrisul anterior!
Un pui de pisica nou nascut calcat de cineva pe laba, .. Imprevizibil unu! Cineva il ia (un barbat) il duce la o clinica venterinara si-i plateste operatia pt labuta care trebuia amputata si lasa bani de mancare pentru cateva zile. Imprevizibil doi... Clinica o tine (ca era o fetita) inca un timp de mila si cand se decide s-o duca afara... Imprevizibil trei! In ziua cu pricina cineva venit cu catelul la tuns cere "permisiunea" sa ia pisicuta acasa pt.ca este dulce chiar si asa in 3 labe! Ei?
Un mos cersator, senil si lovit de alte boli ale batranetii cunoaste o frumoasa doamna blonda (anonimu'???) care-i acorda toata atentia unui personaj din lumea buna, poftindu-l regulat la masa duminica, facand conversatie si imbratisindu-l la plecare desi mirosea si arata ca dracul! A murit imbratisat!
Un copil infiat... doi copii infiati ...
O viata salvata de un sms sau niste bani depusi intr-un cont, o viata care este si azi desi nu stie de acel gest... al tau, al meu, al nostru ...... aici vreau sa-l amintesc pe colegul Antonio Dumitrescu...

Lista e lunga,,, ca si cea de acum cateva zile, diferenta este ca IMPREVIZIBILUL BUN este si DISCRET! este nestiut, este modest, si .... cea mai tare faza! Imprevizibul bun esti chiar TU cand schimbi soarta cuiva in bine si acela habar n-are! Un catel, un copil, o baba, o floare, o casa, o viata!
Deci,
ma bucur sa va cunosc bai imprevizibilor de buni!
Manuela

PS. Prima parte a postului meu e vrajeala, poienita era in curtea unei cabane, piatra am luat-o de pe o soba si am pus pe ea vreascul ... deci IMAGINATIA MEA ESTE IMPREVIZIBIL DE BUNA! Omuletul din lemn e langa mine acum cand scriu si va pupa si pe voi! :D

Revin cand trece alergia ...

3 comentarii:

  1. gresit! radical gresit!
    universul te asculta mereu, iar daca tu ii ceri lucruri negative el iti da lucruri negative.

    eu prefer sa ii cer acea blonda.

    nimic nu este probabil sau improbabil, totul tine de cat de intens iti doresti ceva.

    RăspundețiȘtergere
  2. Imprevizibilul unu este foarte des întâlnit sau este o coincidenţă ... imprevizibilă.

    Săptămâna trecută, aflat la ţară, fiul meu Cristian a găsit într-o tufă un pisicuţ cu laba ruptă care abia se târa pe cele trei picioare. A fost dus de Anca la doctor, operat, băgându-i-se şi o tijă metalică.

    Acum, Trepied (aşa i s-a spus de către Cristian) merge binişor pe toate picioarele şi se vindecă văzând cu ochii.

    RăspundețiȘtergere
  3. manuela, tu ar trebui sa scrii la ziar, alea ar fi articole/campanii umanitare. frumoasa analogie !

    RăspundețiȘtergere