duminică, 22 august 2010

photograffiti ....


Sunt admiratoare declarata si imbracata Benetton! zilele trecute mi-am cumparat un T-shirt din colectia lor "photograffiti", achizitie care m-a facut fericita de 2 ori: prima ca e frumos rau!!! si a doua (fericire) ca jocurile mele secrete in PS nu sunt totusi "porcarii" ci sunt un alt mod (din cele infinit de multe posibilitati) de a vedea lucrurile si fotografia!

Uite ca am prins tupeu si am pus pe blog cateva din ideile mele de "textile" pe care mi le-am imaginat pe hainute de mame si copii (1); de adolescente (2); de femei (3) si unisex (4) ... urmeaza colectia "photograffiti" pentru catei si pisici.

Si acum, pentru ca-mi veni vorba,
eu am invatat la scoala de fotografi Dalles multe chestii! dar cel mai important este ca am inceput sa gandesc "fotografia" si, cel putin in momentul acesta, am concluzionat ca Fotografia ca Arta o regasim in:
- Fotografie pe film! cine se mai complica si cu asa ceva? aia muncita cap-coada, unica, irepetabila si perisabila!
- Fotografie conceptuala, fotografia digitala, prelucrata cu toate uneltele PS posibile si nu numai! pana ajunge poster, corp de iluminat, imprimeuri, tapiterii etc.etc. ....

Cam asa vad eu fotografia care tinde spre arta, restul - cea cu detalii in alb si negru - este scoala de meserii (meseria de fotograf!) care te pregateste pentru ceea ce ai putea mai tarziu deveni (vezi cazul Brancusi!).

Sa revin, Benetton e beton! :D

4 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt de acord cu tine însă fotografia pe film nu este atât de diferită ca cea digitală. Adică este în aceeaşi măsură "aia muncită cap-coadă, unică, irepetabilă şi perisabilă! " iar după scanare devine şi ea "prelucrată cu toate uneltele PS posibile şi nu numai! până ajunge poster, corp de iluminat, imprimeuri, tapiţerii etc.etc. ..."

    Dar mai importantă este căutarea şi găsirea unei căi în fotografie şi nu corectitudinea în teorie.

    Hai că mai mult te-am citat decât am adăugat eu de la mine. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. eu parca prefer fotogarfia mai "traditionala"
    nu am nimic impotriva editarii, dar pana la un anumit punct
    dar ai perfecta dreptate in ceea ce priveste noul stil

    RăspundețiȘtergere