marți, 9 martie 2010

am uns scoala cu slanina ... s-am plecat in franta


Am mai terminat o scolarica, dar nu am incheiat inca si etapa! Cine nu ma cunoaste “in person”, nu stie ca sunt fan declarat cursuri, incep cateva pe an, unele le si duc pana la capat. Este felul meu de a-mi exersa muschiul mintii, practic e ca mersul la “sala”: vrei performanta, tragi de fiare! De fapt, eu nu mi-am propus sa rastorn recorduri mondiale, ci numai sa nu-mi anchilozeze creierul.
Asa am ajuns sa fac si Cursul de Fotografie Dalles! O sa va intrebati acum, ce are pozatul cu ganditul, ca faci tzaca-paca si “coloroata-i gata”!, ba, mai mult, cu dslr-urile astea nici din deget nu mai dai pentru ca pot fi comandate vocal. Tre’ numa sa-i zici imperativ “Do it!” si clank…, dar trebuie sa fii ferm, daca-ti tremura vocea, iese si fotografia miscata.
Eiii, da, cum spuneam - fotatul si pensatul (din italienescul pensare = a gandi) – se tin de manuta cand trec strada, de fapt Bulevardul N.Balcescu in drum spre Cursul de la Universitatea Dalles. Sa fim bine intelesi, ce se intampla acolo nu e un “club foto de amatori” e scoala tata! Inima tre’ sa ti se stranga vrabie, pt ca vei fi scos la tabla si intrebat de diafragme inainte de a-ti fi predate. Voi stiti ce-i diafragma, fetelor? Dar temperaturi de culoare si balansarile albului? Eu nu vreau sa intru in detalii – in alb si negru – pentru ca nu cred si nu mi s-a demonstrat ca sunt un “must”, ca sunt “alfa si omega” sau “Dumnezeu pe Pamant”. Si daca orele se petrec sub ‘coperisul unei universitati si aerele lectorilor sunt pe masura, te adresezi obligatoriu, din respect, din pupincurism sau la misto cu “domnule profesor (universitar)”, “maestre”, “guru”, “Duhul Sfant pogorat pe Pamant” … sa ne dea noua stiinta. Daca indraznesti sa le amintesti – unora dintre ei – ca-s totusi niste fotografi, adica prestatori de servicii, li se basica grandangularul, de se face fishai! … Hai ca v-am pierdut! Mai bine sa ii prezint pe cei care m-au invatat pe mine fotografie, bune maniere in domeniu, comunicare, socializare si multe alte lectii de viata, una mai folositoare ca alta. Chiar fara misto!
Dinu Lazar, stiti cine este dl.DL? Nu ma indoiesc, ca… …! Daca veti avea ocazia sa-l aveti profesor (ultrauniversitar) e bine sa ii stiti preconceputele, aaa , pardon am vrut sa zic preceptele ( http://fotomaniacu.blogspot.com/2010/03/in-atentia-celor-care-predau-fotografie.html ). Aici as vrea sa-l amintesc si pe Horhhe ( http://pozaruamator.blogspot.com/2010/02/o-bashina-nu-vine-niciodata-singura.html ), prietenul domniei sale, pe care il saruta parinteste pe blog si-l face betiv ratat pe grupul dalles. … sa uitam asta …
Francisc Vaida – alt profesor megauniversitar, mai corect, maghiaruniversitar – face judecati de valoare gen: “exista o atitudine spumosa si de carnaval vis a vis de testele grila ...! realiatea...? din cinci cursanti care nu au putut da testul cu ceilaltzi au reiesit urmatoarele note ....2,5 / 4 /4,5/9 /9 . daca nu as stii despre ce vorbesc as tace forever ...! dar asa cind la intrebarea lui Conu Dinu ...raspunsurile invariabil au fost ....o formalitate ...ah usor ..! ce sa mai zic ???” … despre mine era vorba! ... feri macar e bun la suflet, e bun negustor, e bun fotograf… si cred ca bun prieten, numai ca s-a pus intr-un cos cu mere afanisite (http://feri-franciscattila.blogspot.com/2010/02/despre-mere-rosi.html ) .... sa vedem ce mai avem…
Catalin Savulescu isi cere “mii de scuze”, nu ca ar gresi ceva, ar fi culmea!, doar e alt profesor superuniversitar, ci pentru ca e foarte ironic si simpatic si are simtul umorului atat de dezvoltat incat se tot scuza pentru el! Este si foarte scrupulous si selectiv, nu poate imparti camera cu o “trula” sau “trolla” decat daca respectiva a trecut intai pe la casieria universitatii si a platit taxa pe aerul respirat langa maestru . Poate nu stiti ce-i ala trolling, ca nici eu nu stiam daca nu ma ajuta multivalentul domn Catalin Savulescu, este un “mincinos, bădăran, măgar şi aşa mai departe”– Wikipedia citire - in lumea virtuala. Adica nimic ofensator! ( http://blog.teleobiectiv.ro/fotograful/ultima-zi-de-curs-la-dalles-examen-grupa-iv-la-cursul-de-fotografie.html ) … sa-mi cer mii de scuze si sa trec mai departe …
Din cei 5 … 4 evanghelisti au mai ramas 3, Luca si Radu … numai ca pe ei nu vreau sa-i bag in acelasi text cu domnii profesori universitari sa nu le zdrentareasca aura … despre ei voi scrie maine si poimaine, cate un post pentru fiecare.
Dupa cum vedeti n-am scris nimic despre fotografie, am preferat sa imi public parerea mea cea subiectiva, despre niste oameni pe care i-am cunoscut si altfel, nu numai asa, dar azi am vrut sa fiu rea, foarte rea!

2 comentarii:

  1. sa inteleg ca cineva nu a luat examenul si nu a devenit fotograf cu acte? incredibil! chiar si cu toate taxele platite la zi...

    RăspundețiȘtergere
  2. :)) sa intelegi ca cineva a luat nota mare si a devenit fotograf cu acte... ceea ce nu-l impiedica sa spuna, in continuare, ce simte, si de bine si de rau, ... mai ales ca nu-s decat niste replici seismice (poate ceva mai puternice decat cutremurul in sine generat de dlDL) Ms pt vizita, credeam ca m-ai abandonat!

    RăspundețiȘtergere