joi, 15 iulie 2010

Reforma scolara la cursul de fotografie a reusit!

azi am vazut pe blogul unui fost profesor de foto, un "post" despre urmatoarea serie de fotografi iesita de la scoala unde am absolvit si eu.
s-am inteles ca nu a prea folosit "reforma", faptul ca s-a dat admitere (!!!) ca s-a marit taxa (!!!) s-a scurtat cursul (!!!) s-au "selectat" lectorii (!!!) si s- a matrasit partea de photoshop... cu toate aceste masuri benefice (!!!) na, belea! noii scolarei tot cam ca noi (de prosti) au fost si cam tot asa au iesit din scoala!
Omul asta n-a invatat nimic! Pacat!

dar si mai rau imi pare ca, in loc sa fie adus cu picioarele pe pamant, sunt o ceata de patrupezi, dreptunghiulati, pupaciosi prin spate, "orgoliosi", etc. care sufla-n rotile mici ale tzaclei maestrului ca-n baloane, rupandu-l si mai rau de sol si realitate, crezand ca asta ii face pe ei mai buni fotografi, mai artisti, mai "elitisti" ... ei explica-n doua puncte 1. si 2. fenomenul ... l-au sarit pe 3. Pe ei! oricum Gresit si periculos!

stiu ca ceea ce am scris eu aici, nu are sens pentru mai nimeni, iar cei care au inteles ce vreau sa spun probabil ca sunt mirati de abordarea mea indirecta...
poate ca nici eu n-am invatat nimic la cursul de fotografie, dar incerc sa ma comport de parca....

Un comentariu:

  1. Nu ai inteles absolut nimic. Tu chiar nu intelegi ca elevii sunt problema? Lipsa de interes, lipsa de timp sau de prezenta. Nu ca juma de curs se prezinta istoria istoriei si cealalta jumatate fotografii ca robotii in studio. Cum sa nu te prinda microbul? Stau si-mi aduc aminte ca aveam materii in scoli care-mi placeau mai mult decat altele tocmai datorita profesorilor.

    Dar cum sa-ti placa un curs de orice cand lectorul lectorilor, alfa si omega in fotografia mioritica raspunde in bataie de joc si cu frustrari de zeitate in relatia cu muritorii deranjati.

    Sa ne fie rusine si cu iertare ca le-am dat banii.

    RăspundețiȘtergere