luni, 4 ianuarie 2016

Biriş, this ghostbuster al guvernului Cioloş

„Cum poți să zici "am trăit fără niciun venit" timp de șase luni? Ce ai făcut? Ai vânat, ai săpat după rădăcini? Cum ai putut să trăiești șase luni fără să câștigi nimic? Nu cumva vorbim nu de faptul că nu ai câștigat, ci de faptul că nu ai declarat? Și atunci pentru persoanele care timp de șase luni nu au avut niciun venit s-a introdus obligativitatea să plătească 5,5% din salariul minim brut pe economie, adică 57 de lei pe lună, pentru asigurarea de sănătate”
A venit vremea ca România să fie şi ea pe primul loc la nivel mondial printr-o avuţie nemaiauzită şi, desigur, nemaivăzută, numărul de fantome la mia de locuitori plătitori de biruri la stat. I-a numărat Biriş, acest temut ghostbuster şi i-au ieşit 3 milioane de fantome. Coincidenţă sau nu, tot 3 milioane de persoane nu există din punct de vedere fiscal, adică acea masă critică - i-am putea spune aşa - care nu are nici una de-un leu din salariu, pensie, şomaj, ajutor social etc. şi care continuă să se autoîntreţină de parcă ar fi o reacţie în lanţ a materialelor radioactive. De fapt, explicaţia e mai puţin fantezistă şi metaforică şi ne-o dă tot Biriş „Vrem să mai scoatem un pic la lumină... Vor avea o surpriză cei care nu declară. Va fi foarte scump să nu te conformezi". Să fii tîrît în lumină, să declari ce eşti, să te conformezi? 
M-am prins, ăştia-s vampiri! Avem 3 milioane de vampiri care sug sîngele statului truditor, care secătuiesc de sîngele proaspăt, instalaţiile (recunoaşteţi expresia) aparatului de stat. 
Deci Dracula n-a murit!
https://www.youtube.com/watch?v=BhMQfYKb5UE

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu